KRANİAL MR İNCELEMESİ:
İnceleme;
• Sagittal planda 5 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T1 ağırlıklı,
• Aksiyal planda 5 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile pd T2 ağırlıklı,
• Coronal planda 5 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T2 ağırlıklı sekanslarla gerçekleştirilmiştir.
Her iki bulbus oküli, retrobulber yağlı planlar, optik sinir, optik kiazma ve kavernöz sinüslerin morfoloji ve sinyal intensiteleri normaldir.
Sellar ve parasellar yapılar normal olarak değerlendirilmiştir.
Kranioservikal bileşke doğaldır. Bazal sisternler normal genişliktedir.
Serebellar hemisferler, medülla oblangata, pons ve mezansefalon morfoloji ve sinyal intensiteleri tabiidir. 4. ventrikül orta hatta ve formedir.
Her iki serebellopontin köşe ve 7.-8. sinir komplekslerinin intra ve ekstra kanaliküler komponentleri simetrik ve normal görünümdedir.
Supratentoriyal alanda orta hat yapıları tabii form ve lokalizasyondadır.
Bilateral lateral ventriküllerin ve 3. ventrikülün boyutları tabiidir.
Bilateral hipokampus ve parahipokampusların morfoloji ve sinyal intensitesi doğaldır.
Bilateral bazal ganglionların, internal ve eksternal kapsüllerin ve talamusların morfoloji ve sinyal intensiteleri tabiidir.
Solda lateral ventrikül frontal horn komşuluğunda 1 adet milimetrik boyutlu non-spesifik T2 ve FLAİR hiperintens fokus saptanmıştır.
Supratentoriyal beyin parankimi ve ak madde sinyal dağılımı doğaldır.
Serebral kortikal sulkusların genişlikleri hastanın yaşı ile uyumludur.
İntrakranial majör vasküler yapılarda akım sinyalleri normaldir.
Dural sinüsler açık olarak izlenmektedir.
SONUÇ: Rapor içerisinde tariflenen değişiklikler.
Bu sonuç doğrultusunda doktor bana cymbalat vermeye kalktı 28 yaşındayım ve 8 yıldır müşteri ilişkileri yönetiminde çalışıyorum ilacı almadım kronik migren ağrılarından kaynaklanabileceğini söyleyen doktoruma güvenmiyorum zaten beni Cerrahpaşa da bir doktora gönderdi randevumu bekliyorum görüntüyü yorumlayamayan doktorumun düşüncesini anlamış değilim beni yönlendirmenizi rica ederim.
Mevcut MR filminizde acil cerrahi patoloji olmamakla beraber muayeneniz ve filminiz birlikte değerlendirildiğinde daha net konuşulabilir. Öncelikli olarak bir nöroloji uzmanına başvurmanız öneririm. saygılar.