Bel fıtığı

06.04.2010

Aşağıda MR rapor bulgularını vermiş olduğum durumum için bir hastahane ameliyat gerektiğini söyledi. Sizin bu konudaki düşünceleriniz ve önerileriniz nelerdir?

Lomber lordoz azalmıştır. Vertabra korpus köşelerinde osteofitik dejeneratif sivrileşmeler mevcuttur. Vertabra korpus endplatelerinde multipl küçük schmorl nodülü izlenmiştir.
L5-S1 invertebral disklerin sinyal intensitesi T2A sekanslarda dejenerasyona sekonder azalmıstır.
L5-S1 diskinde ön epidural yağlı mesafeyi oblitere ederek sural keseye ve bilateral S1 sinir köküne bası yapan santral herniasyon izlenmektedir. Bu düzeyde spinal kanal çapı belirgin daralmıştır.


yardımcı olursanız çok memnun olurum ağrılarım çok fazla hareketlerimi tamamen kısıtlamış durumda belimdeki fıtık. Ameliyat olmam mı gerekiyor, yoksa nasıl bir tedavi uygulamalıyım?

Teşekkürler, iyi çalısmalar.)



Gönderilen Cevaplar

Yorumlar ve Deneyimler
Henüz hiçbir yorum yapılmadı.
Eğer yukardaki soruyla ilgili daha önce bir deneyim yaşadı iseniz ve ya bir yorumunuz varsa burdan paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Sorular