merhaba 2000 yilindan beri bel fitiği problemiyle yasiyorum su ana kadar hayatimi ve davranislarimi kısıtlayacak kadar bir sikintim olmadi fakat artık son bir senedir rahatsizliğim artmaya basladi belirtiler tahmin ettiğiniz gibi bacakta kasilma cok az bir miktarda ayakta uyuşma bel ağrisi gibi.tüm bu şikayetler sol bacağimda kendini göstermekte.şimdiye kadar çeşitli analjezik antienflamatuar ilaçlarla idare ettim fakat bunun kesin bir çaresini ögrenmek istiyorum.size 2000 yilinda çektirmiş olduğum tomografi filminin raporunu gönderiyorum eğer değerli görüşlerinizi bana iletir ne yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olursanız cok sevinirim.şimdiden çok teşekkürler. KESİTLER L3-S1 ARASINDAN ALINMIŞTIR L3-4 SEVİYESİNDE DİSK ARALIĞI NORMALDİR.DİSK POSTERİOR KONTURU,DURAL SAK,EPİDURAL YAĞ PLANLARI,NÖRAL FORAMENLER RADİKSLER VE DORSAL KÖK GANGLİYONLARI NORMALDİR L4-5 SEVİYESİNDE DİSK ARALIĞI NORMALŞDİR DİSK POSTERİÖR KONTURUNDA DİFFÜZ BOMBELEŞME İZLENMEKTEDİR.BU DÜZEYDE DURAL S)
Bel Fıtığı
Merhaba Geçmiş olsun.
Hemen söz başlarken bence ilk önce 2000 yılında yapılmış olan eski filminizi yeniden tomografi veya MRI olarak çektirin ki artma olup olmadığı anlaşılabilsin.Ayrıca mutlaka Beyin omurilik ve sinir cerrahisi uzmanı olan doktorunuza da mutlaka muayene olun. Çünkü şikayetlerinizin arttığını ifade ediyorsunuz. Geçmiş olsun İyi bayramlar.
Op.Dr.Tarkan Kızartıcı
bel fıtığı
Tabiidir ki 6 yıl öncesi bir BT tetkiki ile şimdki durumu açıklamak zor olabilir ancak bel omurlarının 4. ile 5.si arasında solda bir bel fıtığınızın olduğu rapor edilmiş. Belirtileri sol ayak diz altı dış kısmına vuran geçmeyen şiddetli ağrı ve ayak baş parmağı ile 2. parmak arasında uyuşma ve ayak baş parmağını yukarı kaldırmada zorluk yaşıyorsanız bir nöroşirürji uzmanına görünmeniz ve büyük olasılıkla bir MRG tetkiki ile değerlendirilmeniz gerekebilir.
Bel fıtıgı
Bel fıtıklarının %95 cerrahi tedaviyi gerektirmez. Sizin verdiginiz bilgilere göre cerrahi tedavi gerekmemektedir. Kuvvet kaybı, refleks kaybı gibi nörolojik bulgular yok ise cerrahi tedavi genellikle gerekmez. Sadece agrısı olan hastalarda da cerrahi tedavi yapılabilmektedir. Fakat bu durum daha az bir hasta grubunu olusturmaktadır. Hastalar genellikle agrıdan kurtulmak icin cerrahi tedaviyi isterler. Fakat için tek seçenek cerrahi tedavi asla değildir. Egzersiz yapmak ve günlük yaşamın bir parçası haline getirmek herşeyden daha önemlidir. Kısacası, lütfen yaşam tarzınızı dikkatlica gözden geçiriniz. Ben bir beyin cerrahi uzmanı olarak size, öncelikle fizik tedavi ve sonrasında da egzersizleri bir yaşam tarzı haline donusturmenizi oneriyorum.