Merhabalar,
Hepatit B taşıyıcısı olarak, senede 1 defa karaciğer enzimlerimi kontrol ettiriyorum. Enzimlerim ve genel olarak karaciğer durumumun iyi olduğu söyleniyor her defasında.
Ancak hepatit B taşıyıcısı tam olarak ne demek, kronik hepatitten farkı nedir belirtebilir misiniz ?
Şu anda yeni başlayan ciddi bir ilişkim var. Ve bilinçli hareket etmek istiyorum.
Kız arkadaşıma kısaca, en başında hepatit b taşıyıcısı olduğumu, kendisinin de aşı olması gerektiğini ve korkacak bir şey olmadığını söyledim. Kan ile bulaşma riski daha yüksek ancak az
Ancak kız arkadaşım olayı kafasında çok büyütüyor
Özellikle aşı olsa bile, dudaktan öpüşme ile ya da kondom kullanılmasına rağmen ilişki esnasında sıvı transferi ile hasta olabileceğini düşünüyor. Bu konuda onu rahatlatmak istiyorum, riskin ne kadar olduğunu gerçekten bilmediğim için size sormak istiyorum. Dudaktan öpüşme ve cinsel ilişki esnasında, karşı taraf aşılı olsa bile, risk ne boyuttadır? Bu konuda beni rahatlatabilir misiniz ?
Ayrıca, çocuk yapmak istediğimizde, cinsel birleşme sonrası eşim aşılı olduğu için hastalığı kapmıyor mu? Ancak çocuğa geçiyor sanırım ve doğum esnasında müdahale ile virüs vücuttan atılıyor diye biliyorum. Lütfen bilgilendirebilir misiniz ?
Bu konularda çok araştırma yaptım ancak internetteki bilgi kirliliğine güvenemiyorum. Yardımlarınızı rica ederim
çok teşekkürler
Saygılarımla.)
Taşıyıcı virüsü karaciğer hücrelerinde taşıyan fakat bir uyum sağlandığı için iltahap oluşmayan yani hepatit olmayan kişidir. Başkalarına bulaştırabilir. Taşıyıcıların çoğunda virüs az sayıda çoğalmaktadır. Bunların bulaştırıcılığı ancak 1 ünite kan vermekle olur öyle küçük temaslarla bulaşmaz. Bir kısım taşıyıcıda virüs aktiv ve hızlı çoğalmaktadır. Bu kişilerin bulaştırıcılığı yüksektir. Bu taşıyıcıları kan testleri ile ayırabiliriz. Aşılanan kişiler mikrobu alsalar da korunurlar hastalanmazlar. Çocuğa bulaşma da olmaz.