babam 64 yaşında mayıs ayında yokuş çıkmakta zorluk nefes darlığı şikayetleri ile doktora gittiğinde kardilojiye sevk ettiklerinde kalp büyümesi. damarlarda daralma ve kalp yetersizliği teşhisi kondu. ilaç tedavisine başlandı. Ayrıca 5-6 ay önce kalp krızi geçirdi 18 ği belirtildi.Ağustosta koldan anjio oldu (Çanakkale'de) Anjio sonucuna görebir damarı %80, bir damarı da %100 tıkalı, bir damarıda %30 tıkalı dendi. 15 dgün önce istanbul'da sidigrafi çekimi yapıldı sonuçların hepsi değerlendirildiğinde by-pass olması gerektiği belirtildi. Bu ameliyat safhası nasıl gelişmektedir kaç gün yogun bakım ve raporla gecmektedir. Birde nakledilen damarlar koldan ve göğüstenmi olması daha iyi yoksa bacak ve göğüstenmi olması daha iyi. Bir doktordan duyduğuma göre bacaktan alınan damarın ömrünün en fazla 5 yıl olduğu.)
bu sorularınızla ilgili nette yeterli bilgi var. artık baypas ameliyatı rutindir. problem çıkmaz merak etmeyin. damarlardan en iyisi göğüsten alınanıdır. sonra koldan sonra bacaktan olanı.
Bypas amreliyatı rutin yapılan bir ameliyat. Yalnız her hastanın risk profili farklıdır. Babanıza koldan anjiyo yapıldığına göre bacak damarlarında girişim yapılamamış demektir. Bu da bacaktaki atardamarlarda tıkanıklık olduğu anlamına geliyor. Kalp yetmezliği dendiğine göre ekokardiyografide kalp kapaklarında yetmezlik veya darlık var mı, kalbin kasılma gücü yüzde kaç. Bunlara bakıldıktan sonra daha net bir karar verilir. Bypas ameliyatı artık %1'in altında bir risk oranıyla ülkenin her tarafında kolaylıkla yapılan bir ameliyat. Hastanın damar yapısına göre meme atardamarı en sık kullanılmakla birlikte koldan atardamar veya bacaktan toplardamar da çıkartılarak bypas ta kullanılmakta. Bunların içinde açık kalma oranı en uzun olan meme atardamarı. Babanıza eğer ameliyat kararı verilmişse yaptırmanızı öneririm.