Tekrar kanal tedavisinin başarı oranı neden düşüktür? Ayrıca antibiyotikler neden dişteki apselere kalıcı çözüm sağlamaz? Dişteki apseleri ortadan kaldırabilecek çözümlerin insan hizmetine sunulması yakın bir gelecekte mümkün mü?)
kullanılan kanal dolgu malzemelerinin cinsine göre kanal duvarından temizlenmesi zor hatta bazı durumlarda imkansızdır. antibiyotikler iltihabı ya da abseyi sadece baskılayarak şikayet ve belirtileri hahifletir. mama etken madde ortadan kaldırılmadıkça antibiyotiğin etkisi geçince şikayetler tekerrür eder. çözümler zaten insan hizmetine sunulmuş vaziyette ama öncelikle çözümleri size sunabilecek bir diş hekimine müracaat gerekmekte..
merhaba, kanal tedavisinin başarı şansını düşüren birçok sebep vardır. hastaya bağlı, ağız hijyenine bağlı, diş-dişeti ve dişin çevre dokularına bağlı, sistemik rahatsızlıklar, immun sistemin direncine bağlı ve birçok sebep vardır. antibiyotikler vücutta devamlı bir etkiyi oluşturamazlar çünkü vücutta yarılanma ömürleri vardır. karaciğer enzimleri parçalayıp değişikliğe uğratıp atılmasını sağlarlar, idrar,dışkı vs yolu ile atılımı sağlandığından devamlı tesirleri yoktur. üçüncü sorunuza zaman gelecektekileri gösterecek diyelim. geçmiş olsun.
Bunlar ne güzel soru böyle? Konuya ilgili bir insansınız. Tekrarlayan kanal tedavilerinde önceki hataları tekrarladığımız için sonuç ayni olur. Bozuk yolda araba kulanırsanız önceki şoförün yaptığı kazayı yaparsınız. Yapmaz üzere olduğu kazanın ne olduğunu bilen şoför kazadan korunacaktır. Umarım cevap tatmin edici olmuştur.
Apseli dişin içinde kan damarları bulunmaz. Eğer kan damarı yoksa orada kan yoktur. Eğer bir dokuda kan yoksa orada antibiyotik de yoktur. Çünkü antibiyotikler hasta dokuya ancak kan damarı içinden gelebilirler. Bu sebeple diş apsesi antibiyotik ile kurutulamaz. Ancak ve sadece baskı altında tutulup apsenin yayılması engellenebilir. Umarım bu cevap tatmin ecici olmuştur.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.