Merhaba sayın doktorlarım, benim danışmak istediğim bir konu var;yıllar önce başımdan istemeden yapılmış bir evlilik geçti, kısaca beni kaçırdılar daha sonra umutlarımı elimden aldıkları yetmezmiş gibi orada aşırı hastalandığım için babaevine geri getirip bıraktılar beni. Şimdi hayatımda benim değer verip sevdiğim biri var. Türk örf, adet ve geleneklerine bağlı ayrıca bekarete önem veren biri; daha tanışalı 2 ay oldu ve 2 sonrada benimle nişan yapmak istiyor. Ben ona daha bu konuyu açamadım, onu gerçekten çok seviyorum ve kaybetmek istemiyorum. Bu konuyu anlatıp anlatmamakta kendimi hazır hissetmiyorum. Arkadaşlarım kızlık zarının diktirilebildiğini söylüyorlar. Kimisi düğünden 1 sene önce bile diktirsen faydası oluyor diyor kimiside düğünden 1 gün önce diyor. Zihnim çok ama çok karışık, lütfen bana bu konuda yardımcı olun. Dürüst olup kaybetmeli miyim ya da zaten derler ya hiç benim olmamışdır yada bu olayı ömür boyu saklamalı mıyım, ne yapmalıyım?)
ne olur bana en kısa zamanda cevap yazarmısınız,artık mantıklı düşünemiyorum,saygılarımla
Sayın hasta dürüstlük konusu ve bilgi aktarımı için psikiatri doktorumuzdan uzun vade için bilgi almalısınız bence gerçekler paylaşılmalı diktirme işi içinse bir doğumcuda muayene olup ondan bilgi almalısınız
Sevgili Ela, kızlık zarı onarımı mümkündür ve bu işleme hymenoplasti adı verilir. Bunun için ne zaman ya da kaç defa ilişki olduğu önemli değildir. Doğum yapmış kadınlarda bile kızlık zarına dikiş atılabilir. Kızlık zarının tamir edildiği ancak jinekolog ya da adli tabip tarafından anlaşılabilir. Bu durumun hukuksal ve ahlaki boyutu tartışmalı olmakla beraber bekaret nedeni ile cinayetlerin dahi görüldüğü bazı toplumlarda hayat kurtarıcı olabilmektedir. Özellikle batılı yazarlar bunun son derece gereksiz bir işlem olduğunu düşünürken bazıları işlemin etik açıdan estetik ameliyattan farklı olmadığı fikrindedirler. Açıkçası hymen onarımı talep eden kadınlar buna yaşadıkları toplumsal çevreye bağlı olarak sosyal statülerini, mutluluklarını hatta yaşamlarını devam ettirebilmek için gerek duyduklarını belirtmektedirler. Gerçekten de 1996 yılında Lancet dergisinde yayınlanan bir makelede kızlık zarı tamirinin Mısır'da ilk gece cinayetlerini %80 oranında azalttığı ileri sürülmektedir.