Mr yorumu

23.03.2009

20 gün önce bir düşme sonucu kuyruk sokumu ve belimde ağrı oldu. Zamanla ağrılar azaldı ancak sol kol ve bacağımda ağrı uyuşma hissettiğimden mr çektirdim. Sonuçları ekledim, iki beyin cerrahına gösterdim, biri bel fıtığı başlangıcı dedi, diğeri ise düşmeye bağlı geçici bir ağrı dedi. Aklım karıştı, ne yapmalıyım? Sonuçları yorumlayabilirseniz sevinirim:

L5-S1 interverbal disk posteriorunda bulging izlenmektedir. Dural kese serbesttir. Nöral foramenler normal genişliktedir. Anlamlı kök başı saptanmadı.

L5-S1 interverbal diskinde T2 ağırlıklı sekanslarda dejenerasyona sekonder sinyal kaybı izlenmektedir. Diğer seviyelerde disk sinyalleri tüm seviyelerde yükseklikleri tabiidir.

Diğer seviyelerde posterior konturları tabii olup anlamlı herniasyon bulgusu saptanmadı. Epidural yağ planları açıktır. Dural kese ve nöral kökler serbesttir.

Faset eklemler normal görünümdedir.

Spinal kanal AP ve transvers çapları normal genişliktedir.

Vertebra korpus yükseklikleri ve sinyal yoğunluğu tabiidir.

Konus medüllaris L1 düzeyinde sonlanmaktadır. Filim terminale serbesttir. Paravertebal alanlarda patoloji saptanmadı.
Teşekkürelr.)



Gönderilen Cevaplar

Yorumlar ve Deneyimler
Henüz hiçbir yorum yapılmadı.
Eğer yukardaki soruyla ilgili daha önce bir deneyim yaşadı iseniz ve ya bir yorumunuz varsa burdan paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Sorular