benın nısanlımda kalp rahatsızlıgı var bu rahatsızlıgını 23_24 yasında öğrenmiş SUANDADA 29 yasında ve sureklı ıs stresıyle bogusuyor ve gunde 2.5 paket sıgara ıcıyor kalp kapakcıgının bıtanesı degısmesı gerekiyomus streslı oluyor uykusuz kalıyor gunde 2.5 paket e yakın sıgara ıcıyo bıde kılolu sureklı arabayla.yürümuyo. ve bu duruma cok uzuluyorum sız bılıyosunuz bıan once napması lazım kalp kapakcıgı ıcın tedavıye gec kalınmısmıdır? stresın ve sıgaranın fazlasıyla zararlı oldugunu soluyorum dınlemıyo benıde. bu rahatsızlık ılac tedavısı ıle atlatılırmı?tsk ederim hocam vakıt ayırdıgınız ıcın.)
cevap
merhabalar
anlattığınız sigara,stres,obezite ve hareketsiz yaşam tarzı birçok kalp hastalığı için önemli risk faktörlerindendir.bu şekilde devam ederseniz birkaç yıl sonra kalp damarlarınızda tıkanma meydana gelebilir.nişanlınızın mevcut olan kalp kapakçığı ile ilgili hastalığı ise daha farklı bir mekanizmayla oluşmaktadır.benim önerim kalp kapakçığı açısından bir kardiyoloji doktoruyla irtibata geçmeniz ve bahsettiğiniz risk faktörlerini azaltmanız olacaktır.
acil durum
Bu durumda kalp yetersizliği gelişme riski fazla olabilir. uygun tedavinin yapılmaması kalp üzerinde ileri derecede yüklenmeye neden olabilir. En kısa sürede tekrar kontrole gitmesinde fayda var.
tsk ederım
oncelıkle o kadar hastanın arasında fırsat bulup vaktınızı ayırdıgınız ıcın cok tsk ederım. ALLAH RAZI OLSUN. bı sorum daha olacak yanlız kendısını ıkna edemıyorum doktora gıtmıyo ıslerıde yolunda gıtmedıgı ıcın stresı cokfazla budurumda kalbe cok zararlı bunu bılıyorum ılac tedavısı olsa sız ne tavsıye edersınız ılac kullansa faydası olurmu? tekrar tsk ederim
Kalp kapakçığı hastalığı ve sigara.
Hastanız ile ilgili daha kesin bir şey söylemek için bazı ayrıntılı tetkiklere ve muayeneye ihtiyaç vardır. Ancak, bununla beraber, sigarayı mutlaka bırakmasında sayısız fayda olacaktır. Ayrıca kilo vermesi de gereklidir. Aşırı kilo, kalbin iş yükünü arttırarak her türlü kapak hastalığında problemleri daha da ağırlaştırabilir. Kalp kapakçıkları ile ilgili hastalıkların bir bölümü tıbbi tedavi ile, bir bölümü ise cerrahi tedavi (ameliyat) ile iyileştirilebilirler. Hastanızın, kalp ve damar cerrahisi alanında deneyimli bir Tıp Fakültesi hastanesinin Kalp ve Damar Cerrahisi bölümüne ya da bir Tıp Merkezine başvurması zorunludur. Geçmiş olsunu dileklerimi iletiyorum. Prof. Dr. H. T. Keçeligil, OMÜ Tıp Fakültesi, Samsun.