Bana bir kaç ay önce yüksek tansiyon için gittiğim doktorlar sonucunda nörojen mesane teşhisi koyuldu. Mesane tam kasılmadığı için içerde idrar kalıyor buda böbreklere baskı yapıyormuş. Buda yüksek tansiyona yol açıyormuş.(Aile hekimi, kardiyolog, nefroloji, üroloji, beyin cerrahisi ve ortopedi doktorlarına gittim). Omurilik felçlisi değililim, yüreyebiliyorum, bel ağrısı bile yaşamıyorum. Daha idrar yapıyordum, tansiyon çıktığında idrarımı yine yapıyordum, kaldi ki yüksek tansiyonum olduğu tesadüfen öğrendim.
Nörojen meshane teşhisi koyuldu ancak bu durumun nedeni hakkında kesin olarak kimse birşey demedi. Doğuştan ortopedik engelliyim, skolyoz var bundan kaynaklanabilir denildi, daha önce geçirdiğim beyin ameliyatından(1998) kaynaklanabilinir denildi.
Son olarak üroloji hekimi vücudun yapısından dolayı, bir yerde sinirlere baskı, gerginlik oluşmuştur, bu yüzden mesane tam boşalamamaktadır dedi.
Kendisi bana ameliyat yapmayı düşünüyor ama ben hala hastalığımın sebebini bilmiyorum ve bilmek istiyorum.
Konuştuğum bir hekim benim sorunumun nörolojiyi ilgilendirdiğini hastalığın nereden kaynaklandığını öğrenmek için nöroloji uzmanına gitmem gerektiği söyledi.
Nöroloji hekimine gitsem sorunun kaynağını bulabilir mi? Belki değişen bir şey olmayacak ama yinede hastalığın neden kaynaklandığını öğrenmek istiyorum.
Bu siteden SEP testi yapmam önerildi ama üroloji uzmanı bu testi düşündüklerini ama benim için çözüm olmayacağını söyledi.
Siz nöroloji uzmanları olarak durumum hakkında ne önerirsiniz?
Çok teşekkürler.
)
Skolyoz da, medulla spinalisi etkiliyorsa, Beyin ameliyatı da iki yanlı beyin oluşumlarını etkileyen durumlarda mesane fonksiyon bozukluğu yapar. Urodinamik bulgulara göre (spastik veya flask mesane) değişik ilaçlar kullanılabilir ve fayda görebilirsiniz. İlaçların etkili olmadığı durumlarda aralıklı sonra uygulaması gerektirir. Nedeninden çok, tedavi edilebilir ve aşıkar bir neden olmadığına göre, neler yapılabileceği daha önemli. Hekimlerinizle özellikle urulog ve nefrologla bağlantınızı sürdürün.