Yaklaşık 2 yıldır prostatit hastalığım var. 29 yaşındayım. Antibiyotik tedavisi gördüm.(leva oueen500mg ve tetradox) Biraz rahatladım ama şimdi yeniden başladı. Saw palmetto berries adlı bitkisel bir ilaca devam ediyorum. Kökten çözüm varmı maddiyat, önemli değil yardımlarınızı bekliyorum)
Gurkan Bey, Uzmanlik alanim degil Urolog arkadaslara sorarmiisniz pls? Tsk dr. gurkan ersoy
Merhaba, Sorunuz üroloji uzmanlarına yöneltilmeli. Ancak, sadece abse oluşmadığı sürece prostatitin cerrahi tedavisi olmadığını belirtmek isterim. Genel hatları ile prostat tedavisi şöyledir : A ) Bakteriyel Prostatit : Bu durumda, 1 ila 6 ay sürecek antibiyotik tedavisi gereklidir. Mikrobun saptanması, direncinin bilinmesi ve uygun ilaç seçimi çok önemlidir. Hastanın da ilaçlarını aksatmadan kullanması gerekir. B ) Non-bakteriyel Prostatit :Nedeni tam bilinemeyen bu hastalık için, çabuk ve kesin çözümün hemen üretilmesi de zor olabilmektedir. Bu hastalarda, vücut direncinin düşüklüğü ve gerginlik durumuna sık rastlanır. Hekimin hastayla yakın iletişim kurması, onu iyice dinlemesi ve anlaması bu hastalığın tedavisi için çok önemli bir adımdır. Hastanın yakınmaları ve bunları tetikleyen durumları dikkatle incelemek, tedavi ve korunma yollarını bulmayı kolaylaştırır. Duruma uygun ilaçların uygun doz ve sürede kullanılması önemlidir. Bu hastalıkta hasta ve hekimin sabırlı bir işbirliği gerekir. Bu durumda çeşitl
Kronik prostatit erkeklerde sık görülebilen,hastaların çok muzdarip ve tadavinin zor olduğu bir durumdur. Hastalar sık idrara gitme,idrar yaparken ağrı,sürekli idrar yapma hissi,makat ve testisler arasındaki bölgede ağrı-rahatsızlık hissi ile çeşitli doktorlara giderek çeşitli tedaviler alırlar.Ne yazık ki hastalar bu tedavilere rağmen şikayetlerinden tam olarak kurtulamaz.Bir süre rahatlayabilirler ancak daha sonra şikayetler nüks eder.Bu amaçla yıllardır çeşitli tedaviler denenmiş olup, etkinliği tam olarak kanıtlanmış bir ilaç ya da cerrahi yöntem saptanamamıştır. Bu arada davranış tedavileri dediğimiz acı-ekşi-baharatlı yiyeceklerden uzak durma,çay-kahve-kola-alkol tüketiminin azaltılması,sert-soğuk zeminlere oturulmaması,sıcak su oturma banyoları... önerilebilir. Şikayetleri çok arttığı dönemlerde doktora gidilerek antibiyotik-antienflamatuar-antidepresan... ilaçlar kullanılabilir. Eğer hastanın yaşı 45-50 üzeri ve ciddi işeme sıkıntıları varsa kapalı ya da açık( prostatın büyüklüğüne göre) prostat cerrahisi uygulanbilir.