Sayın doktorum,
78 yaşında 17 yıllık şeker hastası, 2 yıl önce 1kez bypass olmuş anneannem 2 ay önce safra kesesindeki çamur nedeniyle sarılık geçirdi.
Doktorlar safra kesesinin iltihabi durum geçtikten sonra alınması gerektiğini bildirdiler.
İsmini vermeyeceğim İstanbul Anadolu yakasının en büyük araştırma hastanelerinden birinde sabah kapalı ameliyat oldu. 2 yıldır bypass ardından kullandığı kan sulandırıcıları doktorunun önerisiyle ameliyattan 1 hafta önce bırakmıştı.
Ameliyatın olduğu gün akşama doğru doktor hiçbir tahlile lüzum görmeden kan sulandırıcı iğne verdi ve bu sebeple iç kanama oluştu. Eğer kendisi sürekli kusmasaydı ve içinin yandığını tekrar etmeseydi doktorlar da şüphe etmeyeceklerdi ve bu iğne sebebiyle çoktan kaybedecektik. Gece saat 1.30 da tekrar ameliyata alındı ve bu sefer karnı açılarak içersinde sinir uçları yakıldı kanama durduruldu.
Ama iç kanama sırasında şekeri 574 oldu ve 2. ameliyat ardından gözünde görme kaybı oluştu. Şekerini eski düzeyine indiremiyoruz. Şimdi nöroloji servisindeyiz ve MR sonuçlarının çıkmasını bekliyoruz. Ameliyat olalı 20 gün olmasına rağmen göbek deliğinden iltihaplı, hafif kanlı bir sıvı akmaya devam ediyor. Doktorlarından baştan savma cevaplar alıyoruz.
Bu iltihaplı sıvı tekrar bir tehlikenin habercisi midir.(karın zarı iltihabı gibi?) Yoksa normal midir?
Görme kaybı öne bakarken değil ama sağ gözünün sağ tarafına bakarken oluşmuş.
Sizce bu görme kaybı geçici bir durum mudur?
Nörolojik olarak bir sıkıntı yaşamamıza sebep olur mu?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.)
Öncelikle geçmiş olsun, Hastanın sağ gözündeki bölgesel görme kaybı çok muhtemelen şeker hastalığının ya da kan sulandırıcı ilaçların ve kusmanın sebep olabileceği gözün retina tabakasındaki bir kanamayı düşündürüyor.Genel durum düzeldiğinde bir göz hekimine mutlaka muayene olması gerekir.