- Ön çapraz bağda evre 3 sprain ve arka çapraz bağda evre 1 sprain izlenmektedir. - Medial menisküsler grade 1 dejenarasyon izlenmiştir. - Medial gastrekinemius başında hafif tendinepati bulguları mevcuttur. - Suprapateller bursa ve diz eklem aralığında efizyon izlenmektedir - İnfrapatellar hoffanın yağ yastıkçığı normaldir. - İnceleme alanına giren femur distali, tibia ve fibula proksimali normal olarak değerlendirilmiştir - Patellar kemik ve kartilaj normal olup eklem yüzeyindeki diğer kıkırdak yapılarda normal görünümdedir. - Kuadriseps tendonu ile patellar ligaman normaldir, ekleme komşu kas yapıları normal sinyal instensitesine sahiptir.)
Muhtemelen travma veya aşırı zorlama sonrası çekilmiş MR. Dizin üzerine yüklenmeden yürümeye çalışın . Mümkünse bir dizlik alın. Fizik tedaviye alındığınızda dizdeki ödem ve ağrı gidecektir. Daha sonrasında diz çevresindeki kaslar güçlendirilecek. Mutlaka fizik tedavi doktoru değerlendirmeli muayene etmeli..
Meslektaşımın görüşlerine katılıyorum. Ayrıca şikayetlerinizin fizik tedavi veya rehabilitason ile geçmemesi durumunda Nöralterapi ya da proterapi uygulaması yapılabilir. İzmir de ikamet ediyorsanız, merkezimizde konu ile ilgili dün tedavi seçenekleri ile yardımcı olabiliriz. iyi günlerde kalın.