Babam kalbinden beynine atılan bir kan pıhtısı nedeniyle 2 hafta kadar hastanede yattı.(%100 bir iyileşmeye ulaşılmadı ) Çıktıktan bir müddet sonra ( 1 hafta veya biraz fazla ) sağ kolunda oluşan his kaybı ( hareket kabilliyeti var fakat nesnelere hakim olamama elinden düşürme vs. ) nedeniyle özel bir noroloji doktoruna götürdük mevcuttaki mr vs bakıldı ve muayene sonrası beyinin geç iyileşen bir organ olduğunu ve herşeyin daha iyi olacağı söylendi, birde boyun BT si istedi. Boyun BT si sonucu sağ boyun atar damarında %90 tıkanıklık saptandı ve stent uygulaması yapılması gerektiği söylendi. Mevcutta büyük risk olduğu söylendiği için bizde vakit kaybetmeden işlemlere başladık. İşlemi yapacak hoca bulundu vs.( bu süreç esnasında babamın hareketlerinde yavaşlama, yürümesinde zorluk, küçük adımlarla hareket, yüksek tansiyon, idrar kaçırma gibi olaylar gözlendi. )
Stent uygulaması 4 saatten fazla sürdü. Doktor çıktığında babamın onları çok uğraştırdığını kasıklardan giriş yapamadıklarını ve son olarak sağ koltuk altından işlemi uyguladıklarını söyledi.
Bu işlemin 4-5 saat sonrası babamın sol kolunda ve bacağında his olmadığı anlaşıldı ve acil bir şekilde koşuşturma Mr vs. işlemler sonucunda tekrar kalpten 4-5 kan pıhtısı beyne atıldığı söylendi( ertesi gün bize söylenen )Babam şimdi gün geçtikçe kötüye gidiyor.
İşte benim sorum tamda burda geliyor. Stent uygulaması yapılacak hastanın tıkalı olan kasık damarları neden önceden tespit edilmiyor yada bunun için bir on tetkik yapılmıyor mu?Babamın stent işlemi sonrası kasıkları ve iki koltuk altı bandajlıydı, doktor kendisi de söyledi kasıklardan giremediğini ve koltuk altlarından denediğini. Bu girişler vücutta bir zorlama yaratır mı? Yaratırsa oluşan bu durum kalpte soruna ya da pıhtı atımına sebebiyet verir mi? En önemlisi ve aklımın içini kemiren soru babamın şu an mevcuttaki kötüye gidişinin sebebi stent isleminin birçok damardan zorlanması sonucu yapılmaya çalışılması olabilir mi, yoksa kalpten beyne kan pıhtısı olağan bir şekilde mi atıldı?)
Kalp ve beyinine giden ana ana damarlardan beyine pıhtı sık ortaya çıkan bir durum. Beyin damarı tıkandıktansonra beyin dokusu saatler içinde ölür, düzelme ancak sağlam beyin dokuların bazı görevleri üstlenmesi ve öğrenmesi ile olur. Olanlardan sonra senaryo kurmanın hastaya bir faydası olmaz. Hekim elinden gelenin en iyisini yapmıştır.