Merhaba. 30 yaşında erkek hasta. 7 yaşından bu yana tip-1 diyabeti var. 29.10.2010 yılında 2 kez kalp krizi geçirdi. Ağır bir enfaktüs geçirdiği ve yapılan tetkikler sonucunda kalp yetmezliği olduğu ortaya çıktı ve kalp pili takıldı. Pil takıldıktan 11 ay sonra ilk kez aynı gün içinde 3 defa olmak üzere devreye girdi. Kalbi %15-20 civarında çalışıyor. Bu nedenden dolayı böbrekleri ve karaciğeri zarar görmeye başladı. 2011 Kasım ayından bu yana yaklaşık 1,5 ay hastanede yatarak ilaç tedavisi gördü fakat durumu iyi gitmediği için kalp nakli olması gerekiyordu ancak yapılan tetkikler sonucunda akciğer iç basınçların yüksek çıkması gibi nedenlerden dolayı nakle uygun olmadığı ortaya çıktı. Bu nedenlerden dolayı yapay kalp takılması düşünüldü. Yaklaşık 2 hafta kadar önce hastaneden çıkışı gerçekleşti. Tekrar tahliller için kontrole gittiğinde yapay kalp olmadan bu şekilde ilaçlarla idare edebileceği söylenmiş.
Gerçekten bu şekilde idare edebilir mi? Yoksa bunun altında başka nedenler yatıyor olabilir mi? Hastamız bu aşamada nasıl beslenmelidir ve nelere dikkat etmelidir? Hasta yakınları olarak bizim dikkat etmemiz gereken şeyler nelerdir? Tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkür ediyor ve iyi çalışmalar diliyorum. Saygılarımla.)
Hastanızın tuz kısıtlaması, kilo almaması, ilaçlarını kullanması ve kontrollerini aksatmaması halinde yakınmalarının oluşmaması mümkün. Ancak bu süre ne kadar olur bunu tahmin etmek güç. Saygılarımla.