Merhaba;
Kızımız 1 hafta sonra 3 yaşında olacak.
Bugün diş hekimine gittik, tam 5 tane çürük var dedi. Daha önce de gitmiştik, çürüğü yoktu ama uzun zamandır fırçalatmadığı için çürük olmuş. Dolgu yapalım ama anestezi ile 1-1,5 saat uyutalım, zaten bunu anestezi doktoru çocuğu görerek karar veriyor, ben de dolgularını yapayım dedi. Ama çok endişelendim. Anestezi ilerde unutkanlık yapıyor diye biliyorum. Siz ne dersiniz, anestezi ile uyutarak dolgu yapılması uygun mudur ?
Teşekkür ederim. Saygılarımla.
genel anestezinin bazı komplikasyonları olduğu doğrudur. ama siz yine de genel anestezi yolunu tercih etmeden önce bir pedodontiste giderek ondan da görüş alabilirsiniz.. size daha sağlıklı bilgi verip yönlendirecektir.. pedodontistin uzmanlık alanı çocuk dişleri ve tedavileridir. geçmiş olsun..
Genel anesteziyi EN SON düşünmek gerekir. Kas koordinasyonu olmayan zihinsel özürlü çocuklar, beden ve organlarına hakim olamayan bireyler, sıvı yutma tehlikesi olan yatalak hastalar ve aşırı yaramaz hiperaktif çocuklar dışında genel anestezi parlak bir yöntem değildir. Dolgu yaptırmaya ikna edilemeyen çocuk yok gibidir. şefkatli her diş hekimi kızınıza dolgu yapabilir. Ayrıca sorması ayıp olmazsa, çocuk dişini fırçlamasın diyen kimdir? Diş hekimi mi size çocuk diş fırçalamasın dedi?
Hayır Murat Bey,En son doktora gittiğimizde çürüğü yoktu.0 günden sonra Kızıma parmak fırçası kullanıyordum ama normal diş fırçasına geçtik.Sürekli fırça ağzına girdiğinde öğürüyordu en fazla 30 sn. fırçalatıyor o da tam değil.Yani kızım dişini fırçalatmadığından çürük oluşmuş.Doktorumuz öyle birşey demedi .Ben anlatırken sanırım cümle düşüklüğü oldu.Kızım dişini fırçalatmadığından olacaktı.Cevabınız için teşekkür ederim.
Sayın Bülent Torun Bey,Değerli vaktinizi ayırıp Soruma vermiş olduğunuz cevap için çok teşekkür ederim.
merhaba, genel anestezi veyahut geçici seadsyonla hastaların uyutulması yöntemi vardır. ancak Dr.Murat meslektaşımın yazdığı gibi yeterince iknan edilememiş hastalarda, zeka özürlülerde ve kendisini kontrol edemeyenlerde aşırı korkan hastalarda kullanılmakta olan bir yöntemdir. 2 yada 3 yaşındaki çocuklarda uyanık bir vaziyetteyken dolgu yapmak ikna edilmesi vs. çok kolaydır. birkaç kez hekiminize giderek tanışıklığın samimiyetin artırılmasıyla kolaylaşır. geçmiş olsun.