Merhaba, benim kızım 5 yaşında, sezeryanla gününden 3,5 hafta önce sağlıklı bir şekilde 2.700 gr. ağırlığında doğmuştu, bu güne kadar hiçbir şekilde bir baygınlık yaşamamasına rağmen 14 Eylül Cuma günü sabah uykudan kaltıktan 5 dk. sonra bayıldı ve dudakları morardı, dişleri kitlendi ve vücudu kasıldı. 1 dk. civarı süren bu durumdan dişlerini açıp damağını yukarı doğru kaldırdığımda ağlayarak kendine geldi, olay günü çocuk doktorumuz muayene etti ve bir sorun göremedi. Konya'ya çocuk nöroloji bölümüne götürdüm. 18 Eylül Salı günü eeg ve kn tahlilleri yapıldı, eeg sonucunda Prof. Dr. Hüseyin Çaksen bey hiçbir anormallik olmadığını, açlık vb. sorunlardan kaynaklanmış olacağını söyledi, eeg raporu ise şöyle, uyanık olarak 15 dk. çekim yapıldı, zemin aktivitesi: 8 hz, alfa ritmi göz açma yanıtı normal, hemisfer asimetrisi: Yok, epileptik anormallik yok, hiperventilasyon: Bir etkide bulunamadı.
Fotik uyarı: Bir etkide bulunamadı.
Sonuç: Uyanık çekilen bu eeg normaldir.
Çok uzattım, farkındayım, bunun için özür dilerim fakat benim kafama takılan şey, ropor temiz, tahliller temiz fakat neden bayıldı, benim yaptırmam gereken daha detaylı bir inceleme var mıdır, epilepsi değilse bayılma nedenin araştırılması gerekiyor mu, eeg sonucuna bu denli güvenip rahatlamak ne derece doğru? İçimi kemiren bu sorulara bir cevap arıyorum, lütfen yardımcı olun ve bana bir akıl verin, sürekli kızımın gözüne bakıyorum, onu 1 sn. bile yalnız bırakmak istemiyorum, üstelik ana sınıfına başladı ve okulda bizden bağımsız kalması beni iyice tedirgin ediyor, lütfen bana bir akıl verin.
Çekilmiş olan EEG de patoloji olmaması hastanızın epilepsi hastası olmadığı manasına gelmez.Epilepsi tekrarlayan bayılma atakları şeklinde yorumlanması nedeniyle tek atak geçiren ve tahlil tetkikleri normal çıkan hastaya hemen epilepsi hastası etiketi yapıştırılmamaktadır. Bu nedenle de, genelde bu hastalara tedavide ikinci bir atak veya daha sonra takipte çekilen EEG sinde anormallik bulunması durumunda tedavi başlanmaktadır. Bazen dalma-dalgınlık şeklinde, bazen yürüme bozukluğu veya gözde seyirme şeklinde ataklar bile geçirilebilir ki bunları yakın takip etmeniz çocuğunuzun geleceği açısından önemlidir. Geçmiş olsun