1)Amalgam dolgulardaki civanın sağlığa zararı yoksa, olduğuna dair birçok ciddi iddianın temel dayanağı nedir, bunlar hayali iddialar mıdır?
2)Bu dolgulardaki civanın normalde zararı yoksa bile herhangi bir sebeple bu dolguların çıkarılması esnasında civa açığa çıkması açısından risk oluştuğu kesindir. Bu esnada hastanın civanın zararından korunması için yapılması gereken tam olarak nedir?
amalgam dolguların içerdiği cıvanın sağlığa zararlı olduğu iddia edilse de henüz konu ile ilgili kanıtlanmış bir iddia yoktur. ışınlı dolgular, estetik üstünlük ve uygulama kolaylığı açısından amalgam dolgulara nazaran daha fazla tercih edilir hale gelse de amalgam dolguların vucüt sağlığınıza zarar verdiği ile ilgili anlamlı hiç bir veri yoktur. geçmiş olsun
Muayenehanede biriken cıva buharını soluyan dişhekimleri için risk yüksektir ve dişhekimleri bunu bilirler. Hastalar için böyle bir risk yoktur, endişe etmenize gerek yok. Bazı durumlarda amalgamın alternatifi yoktur, şayet böyle bir alternatif bir gün üretilirse buna en çok dişhekimleri sevinecektir.
Bu balonu beyaz dolgu üreten firmalar uçurdu. Beyaz dolgu satışlarını artırmak için amalgam dolguya çamur attılar. Alman ekolu bu söylentinin arkasında durdu. Hatta büyük paralar döndü firmalar kapandı, firmalar açıldı. Meslektaşlarımızın bir bölümü bile buna inandı. Sizin normal birey olarak inanmanız çok doğal. Rahat olun, ortada abartıldığı kadar problem yok. Zaten FDA raporları gerçekleri ortaya koydu amalgam dolguya güven tazeledi. Fakat dedikodular kesilmedi. Maddeler halinde 2 soru sordunuz. Şimdi ben size 1 soru sorayım: Klor yeşil renkli zehirli bir gazdır. Koklayan insanda akciğer ödemi ve ölüm görülür. Her gün yediğimiz sofra tuzunun içinde klor bulunur. Sofra tuzu zehirli midir?
merhaba, vaki iddialar afakidir. geçmiş olsun.
cevaplar için teşekkürler. dolgu çıkarılırken hastanın civa solumasını engellemek için uygulanan metod nedir? yoksa bu esnada solunan civanın da mı zararlı olduğuna dair veri yoktur?
Bahsettiğiniz buharı hastalar birgün, dişhekimleri ömür boyu soluyorlar. Dişhekimlerine bişey olmuyorsa hastalara hiçbişey olmaz. Bu konuda endişlenmeyiniz.
cıva buhar halinde değildir. amalgam dolgu haline getirildikten sonra tozun içerisindeki gümüş ile birleşir ve sıvı halden katı hale dönen bir bileşik oluşturur.. solunması ancak tozların akciğere çekilmesi ile olur ki bu bir dişhekiminde imkansızdır. 1. diş hekimleri su soğutması içerisinde ve kapalı bir ortamda ( ağızda) çalışırlar. 2. bu işlem esnasında aspiratör ( tükrük emici) kullanılarak risk asgariye indirgenir.. makalelerimi okuduysanız endişelerinizin yersiz olduğunu, uluslar arası çalışmalarda da bunların kanıtlandığını görebilir, ve internetten kendiniz de araştırabilirsiniz. geçmiş olsun..
Tamamı toksik seviyede olmayan maddenin bir kısmını sökmek için neden önlem alınsınki? Elbette sökerken normal olarak sökülecektir.
Alman
BU TÜR İDDİALAR ORTAYA ATILMAKTAYSA DA TIBBEN KANITLANAMAMIŞTIR.
Alman firması balon uçuruyormuş.Amalgam zararsızmış çıkarırken önlem almaya gerek yokmuş. Tavsiyem meslek seçerken dikkatli olun.Bir süre sonra mesleğinizi basit bir ticaret gibi görmeye başlarsanız, insanların sağlığıyla ilgili mesleklerde bu duyarsızlığa sebep olabilir.
Amalgam dolguları olan Çocuğuma ekranı kırık notbook'a monitör bağlayıp kullandıktan sonra ms teşhisi kondu.