Yaklaşık 2 yıldır ergenlik dönemini tam anlamıyla atlattığım zamandan itibaren aşırı derecede zayıfım. Birden boy uzaması oldu. 179 boyunda 52 kiloyum. Hibir şekilde sosyal aktivitelere katılamıyor, neşe dolu bir insan olmama rağmen sokağa çıkamıyor, arkadaşlarımla vakit geçiremiyorum. Sağlam bütçeye sahip değilim. Bitkisel olarak alabileceğim birşey önerirseniz veya ne tür besinler tüketmem gerektiğini beyan ederseniz veyahutta kısa yoldan kilo alma yollarını beyan ederseniz çok sevinirim. Yaz geliyor ve kısa koldan nefret ediyorum. Hayata tekrar kavuşturursanız çok memnun olurum. Teşekkürler
merhabalar. cok zayıflıkta sismanlık da dengesiz beslenmekten olmaktadır. fast food dediğimiz atıştırmalık yiyecekler vs gibi besinlerden uzak durmalısınız.bunların yerine sebze, meyve, yoğurt, tam tahıllı ekmek gibi besinleri tuketmeniz ve öğün atlamamanızdır. kahvaltıda hızlı kahvaltı yapmanız gerekiyorsa kendinize hemen bir kaşarlı tost hazırlayın. öğle ve aksam et yemeği, sebze yemeği,yogurt, ekmek, slata tuketin. 3 ara öğün yapın.bu ara öğünlerde meyve tuketşin saat 3-4 gibi bir tost yiyin.bunları yparsanız kilo aldıgınızı goreceksiniz.
genelde erkek hastalarımız kilo alamamayı daha çok dert ediyor sizin gibi. açıkçası kilo almak kadar kolay bişey yok. ama tabi bazı ayrıntılara dikkat etmek lazım. 2-3 arayla mutlaka beslenmek şart öncelikle. ana öğünler olabildiğince tam yenmeli, aralarda kuru meyve- kuru yemiş- süt- çikolata- hamurişleri- sütlü tatlılar- muz ve diğer taze meyveleri düzenli olarak hergün bulundurmalısınız. zor değil, biraz sabır ve çaba.
ZAYIFLIĞIN DÜZELTİLMESİ Öncelikle zayıflığın sebebinin bulunması gerekmektedir. Zayıflığın nedeni bulunduktan sonra düzeltilme aşamasına geçilir. Şayet zayıflığın sebebi besinlerin vücutta emilim problemlerinden ( parazitler) kaynaklanıyorsa diyet tedavisi cevap vermeyebilir. Bunun için mutlaka tıbbi tedavi gerekmektedir. Zayıf kişilerin diyeti şu şekilde olmalıdır ; 1.Zayıf kişilerinde diyeti mutlaka kişiye özgü olmalıdır. 2.Diyetin enerji değeri harcanan enerjiden daha fazla olmalıdır. 3.Diyetin protein kalitesi yüksek olmalıdır. Protein miktarı kişinin günlük gereksinimine uygun ayarlanmalıdır. 4. Diyet vitamin ve minerallerden zengin olmalıdır. 5. Hamur işleri, fazla yağ içeren besinler , fast food tarzı beslenerek sağlıklı kilo alınması söz konusu olamaz. 6. Diyetin protein, karbonhidrat ve yağ dengesi ayarlanmalıdır ve yine tek tip besinden oluşan diyet programları uygulanmamalıdır. Şekerli limonata, taze sıkılmış meyve suları, tahin pekmez karışımları , sütlü tatlılar gib hacmi az fakat enerjisi yoğun besinler iştahsız kişilerde enerji alımını arttırmak için kullanılabilir. Zayıflama programlarında yapılan yemeğin görüntüsü de önem taşımaktadır. Zaten iştahsız olan kişiler kötü görünen bir yemeği yemek istemeyecektir. Yemek sırasında fazla su içilmesi kusmaya sebep olabilir, bu nedenle iştahsız ve kusmaya meyilli kişilerin yemekleri çok sulu olmamalıdır. Yağlı besinler midede tokluk hissi yaratacağından dolayı zayıf kişiler ağır kızartmalar, aşırı yağlı besinler tüketmemelidir. Haşlama, fırınlama yada ızgara pişirme yöntemleri daha uygundur.