iyi günler.ben bir üniversite öğrencisiyim ve iki gündür inanılmaz böbrek sancısı ve ateş geçiriyorum iki gece önce şiddetli böbrek ağrısından dolayı acile gittim,idrar tahlili sonucu idrarımda eritrosit oranı 8-10,lökosit oranı 15-20,epitel oranı 15-20 arasında çıktı ve doktor böbreklerimde aşırı derecede enfeksiyon olduğunu söyledi ve purinol,enfexia,maxaljin ilaçlarını yazdı fakat bütn gece ilaçlarımı içmeme rağmen ateşim ve ağrım geçmedi,bende ertesi sabah tekrar doktora gittim yüzüme bile bakmadan o zaman ağrı kesici iğne ile antibiyotik iğne verelim karıştırıp vurulun dediler,adepiron ve genta iğnelerini verdiler.iğneyi vurulunca rahatlıyorum ateşim düşüyor fakat ağrım hiçbir azalma göstermeden özellikle sol böbreğim çok ağrıyor,ne yapmam gerektiğini bilmiyorum,ailemide telaşlandırmak istemiyorum çünkü üniversite öğrencisiyim ve çaresiz kaldım umarım en yakın zamanda soruma cevap verirsiniz.şimdiden çok teşekkürler.iyi çalışmalar.
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Bu tarif ettiğiniz klinik tablo ilk planda böbrek iltihabını düşündürmektedir. Bu yüksek ateşin şiddetli yan ağrısı ile olması ve idrar tahlilinde akyuvarlar (lökosit) yanında alyuvarların da (eritrosit) olması ve bunun tekrar etmesi bu böbrek iltihabının (pyelonefrit) altında bir böbrek taşının yatabilceğini akla getirmekte. Ancak ateş kontrolü ve ağrı kontrolü yapılmadan ultrasonografi ve kontrastsız spiral bilgisayarlı tomografi dışında kontrastlı madde ile film çekiminin yapılmamasını öneririm.
İdrar kültürü için idrar örneği antibiotik tedavisi öncesinde alındı mı bilemiyorum. Ancak ikinci aşamada verilen Gentamisin tedavisi akut pyelonefrit tedavisinde etkin bir antibiotiktir. Ateş kontrolünü beklemeden ilk planda mutlaka böbreklerin ultrasonografisi, direkt üriner sistem grafisi ve gerekirse kontrastsız spirla bilgisayarlı tomografi çekilmesini öneririm. Eğer böbrek sistemini tıkayan bir taş varsa, infekte idrarın drenajını bozacağından mutlaka idrar psajının sağlanma
Akut pyelonefrit??
Şikayetleriniz ağır ve böbrek enfeksiyonu ile uyumlu.
Zaman geçirmeden bir üroloji kliniğinde yatarak tedavi olmalısınız. Çünkü parenteral dediğimiz damar içine antibiyotik ve serum tedavisi gerekmekte.
Geçmiş olsun.
üniversite öğrencisi
Hangi üniversitede okuduğunu bilmiyorum.Ama Tıp Fakültesi varsa mutlaka oraya gitmeni öneririm.Sağlıklar.