merhaba doktor anneannem 68 yasında 25 gün önce brucella teşhisi konuldu apse omuriliğe yerleşmiş (daha önce bir cok kez tahliller yapılmıştı ancak hastalık anlaşılmamştı)hastalıgı teşhis eden doktoru antibiyotik igne ve ilaç kulanıldıgı icin perhiz yapmasına gerek olmadıgını söyledi.ben sizin bu hastalık ve perhizi konusunda önerilerinizi ögrenmek istiyorum.birde sık sık tuvalete çıkma isteği oluyor bu neden olabilir.cok teşekkürler....
brucella
Bu inatçı hastalığın tedavisi de uzun sürer, sabır ve düzenli kontrol gerektirir. Antibiyotikleri aksatmadan sürdürmek gerekir. Özel bir diyet gerektirmez. Ancak korunmak için pastörize süt tüketimi, temiz su kaynağı ve hasta idrarı ile bulaşmaya dikkat edilmesi gerekir. Sık idrara çıkma omurilik etkilenmesine de bağlı olabilir ve beklenen bir sonuçtur. Hastalık iyileştikçe bu yakınma da düzelir.
brusella
uzun süreli tedavi ile sonuçlar olumlu...sık tuvalet sorunu için kadın doğuma başvurun
Brusella Hastalığı
Merhaba geçmiş olsun. Brusella hastalığı süt ve süt ürünleri ile hayvanlardan insana geçen bir hastalıktır. Eklem ağrısı kilo kaybı terleme ateş ve halsizlik şikayetleri ile gelen hastalarda nadiren de olsa omurga tutulumu da olabilir. Bu durumda ise eğer omurilik alanına bası varsa cerrahi müdahale gerekebilir. Perhiz genellikle ilaç tedavisi sırasında süt ve süt ürünleri alınmaması şeklindedir.Sık tuvalete çıkmanın bu hastalık ile direkt bir ilgisi yoktur. Saygılarımla.
Kardeşim buresella hastalığana yakalandı. Aynı zamanda eklem romatizması rahatsızlığı var. Eklem romatizması iğnesinin bir süre kullanılmaması sonrasında aşırı derecede ağrılı bir 2 hafta geçirdi. Bir seferinde iğnenin yapılması kararlaştırıldı. bu sefer pek etkili olmadığı saptandı. son durum olarak halsizlik . ağrı. terleme ve daha sorunlusu titreme . üşüme ve kusma gibi durumlar devam etmekte. MR gibi işlemlerde bir belirti görülmedi. SORUM. Bu iki hastalığın çakışması ve kronik bir hale gelmesi daha yüksek bir ihtimal mi ? 2 iki hastalığın olması Tedavi süreci ve tespitlerde bir belirsizlik yaratır mı. 3 Tespit ve tedavi sürecinde kronikleşme ihtimali söz konusu olabilir mi? 4 iki farklı hastalığın birbirlerine olan olumsuz katkıları daha fazla mı olur. Birbirlerini tetiklerler mi. 5. Bu gibi vakaların örnekleri var mı.