Benim sağ gözümde doğuştan görme noktasında olan bir problem nedeniyle görme sorunu vardı. 2 yıl önce sağ gözümde (Aynı göz) glokom oluşması nedeniyle gözümü tamamiyle kaybettim. Protez için müraacat ettiğimde gözümde hala canlılık olması ve yeterince küçülmediği için protez yapılamayacağı, ameliyat olup gözün içerisine bilye konulması gerektiği söylendi.
Ama beni rahatsız eden bir gözümde oluşan glokomun diğer sağlam gözde de olma ihtimalinin olduğunu ve ameliyet olamamın iyi olcağını söylemesiydi.
Benim sorum;
-Bunun olma ihtimali nedir?
-Ameliyat olmam gerekir mi?
-Doktor bu riskin göz içi basıncının yüksek olmasından kaynaklandığını söyledi.
-Riskin kaldırılması için gözün tamamen mi? Yoksa kısmen korneanın açılarak basıncın düşürülmesi yeterli mi? (Glokomlu gözümün basıncı 8-9)
Beni aydınlatırsanız çok sevinirim
Teşekkür ederim.
Aynı gözünüzde doğuştan bir rahatsızlıkta olduğu için bu gözde glokom (göz tansiyonu gelişmiş olması doğuştan gelen gelişim bozukluğunun neticesi olabilir. Görmesi olmayan ve estetik olarak iyi durumda olan gözlerde görme olmasa da göz genelde alınmamaktadır. Ağrı ve estetik duruma göre göz alınabilir. Yalnız travma olduysa göz diğer gözün etkilenmemesi için (sempatik oftalmi) alınmaktadır(eviserasyon). Normal göz gelişimi olan bireylerde bir gözde glokom oluyorsa diğer gözde olma ihtimali hayli yüksektir. yalnız gelişim bozuklukları ve travma sonrası ise diğer gözde olması pek beklenmez.. Göz tansiyonu normalde 8 ile 21 mmHg arasındadır.. Geçmiş olsun, Saygılarımla..