Değerli hocam,
enzim değerlerimin yüksekliği neticesinde karaciğer biyopsisi yapıldı sonuç aşağıdaki gibidir konu hakkında yardımlarınızı rica ederim. Saygılarımla.
klinik ve laboratuar bulguları:
ana(+),lkm(+).otoimmun hepatit?
makroskobik bulgular:
gönderilen materyal 1,3;0,8,0,7,0.4 cm uzunluğunda gri kahverengi 4 adet biyopsi materyalidir. Tamamı 4 parça 1 kasette takibe alındı.
özel boya:
histo kimyasal boya: 4 adet(trikom, gümüşleme, pas, d-pas
makroskobik bulgular:
karaciğer parankiminde lobül düzeni korunmuştur. stetozis gözlenmektedir. Portal alanların bazılarında orta derecede Lenfositik infiltrasyon parankim içerisinde Lenfositik hücre grupları izlenmektedir. Trikom ile bazı portal alanlarda hafif fibröz genişleme mevcuttur. Gümüşleme ile hepatosit trabelülleri 2 sıralıdır. Pas ve d-pas ile özellik yoktur.
tanı:
-kronik hepatitis
-kesitlerde otoimmun hepatitis yönünde spesifik tanısal bulgu yoktur. Orta derecede stetozis izlenmektedir.
-histolojik aktivite indeksi:5/18(spotty nekroz:2/4,portal inflamasyon:2/4,piece-meal nekroz:1/4,konfluent nekroz:0/6)
-fibrozis evre:1/6
-karaciğer biyopsisi.
Karaciğerinizde hepatit bulguları var. Autoimmün hepatit ile uyumludur