Benim kilo alamama problemim var. Boyum 165, kilom 45. Daha önce diyetisyene gittim fakat bana pek uygun liste vermedi ve kilomun yeterli olduğunu, gelmeme gerek olmadığını söyledi. Gün içinde çok fazla yemek yiyemiyorum. Kan tahlilleri yaptırdım, hiçbir problem yok. Psikolojik sorunlarım da yok. Ben özellikle bacak ve kalça bölgemden kilo almak istiyorum. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar, Kilo almak için en güzel yöntem günde 4 öğün beslenmektir. Eğer sık sık bir şeyler atıştırıyorsanız kendinizi biraz tutun. Çünkü sık sık beslenmek metabolizmanızı hızlandırır. Ayrıca hafif spor yapmak ve spor sonrası bol karbonhidrat-protein almak da yararlı olacaktır. Ayrıca kilonuz normal sınırlardan aşağıda kalıyor. Dolayısıyla iyi bir endokrinologla bu konuyu konuşup kilo almak için enteral ürün kullanabilirsiniz.
GNC den QNT 3000 alın. Sabah kahvaltısından sonra 1 servis akşam yatmadan önce bir servisi süte karıştırarak için. Böylelikle ekstradan 1500 kkalori alırsınız. Bunlarada dikkat edin; · Sabah kahvaltısı günün en önemli öğünüdür, mutlaka düzenli kahvaltı edilmelidir · Ana yemeklerde mide kapasitesini dolduran düşük kalorili çorba, sebze yemeği, salata gibi besinler tüketilmemelidir. Bu besinler tüketildiğinde çabuk doygunluk sağlanır. · Kas kitlesinin arttırılması için protein alımı arttırılmalıdır. Yağsız olarak et, balık, tavuk, süt, yoğurt, yumurta, kurubaklagiller her öğünde tüketilmeli, sebze yenilecekse etli tercih edilmelidir · Ana yemeklerde sıvı alımı kısıtlanmalıdır. Su, meyve suyu, ayran gibi içecekler ara öğünlerde tüketilmelidir. · Tüketilecekse protein içeriği olan sütlü tatlılar tüketilmelidir · Çay, kahve yerine aralarda süt, ayran, taze sıkılmış meyve suyu gibi içecekler tüketilmelidir · Sevdiğiniz besinleri tüketimine özen gösterin · Yemeklerin besin değerlerini ve enerji içeriklerini arttırın örneğin sade bir makarna yerine, ton balığı, mısır, kaşar peyniri katılmış makarna tüketin, salataya peynir, ton balığı gibi besinler katın · Kuru meyvelerin besin ve enerji içerikleri yüksektir. Ara öğünde kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm gibi besinler tüketin · Az az sık sık düzenli beslenin, belirlediğiniz yemek saatleriniz olsun ve kesinlikle öğün atlamayın, atıştırma şeklinde öğünleri geçiştirmeyin · Yemek saatine yakın iştahınızı kapatacak besinler tüketmeyin. · Düzenli egzersiz yapın. · Yemekleri sevdiğiniz baharatlarla veya değişik tatlarla lezzetlendirin, yemeği bir zorunluluk değil zevk olarak görün. · Yüksek enerji ve vitamin değeri içeriğinden dolayı fındık, ceviz v.b kuruyemişleri tüketebilirsiniz.