Merhaba
ben yaklaşık 3 sene önce kalp çarpıntısı, ellerde ayaklarda üşüme bunun yanında vücut ısısının yükselmesi, kusma isteği, ölüm korkusu vs şikayetleriyle check up yaptırdım + ritm holteri taktırdım. Check up sonuçlarımı kontrol eden doktor kalbimle ilgili her hangibir sorun olmadığını ve bir psikiyatristle görüşmem gerektiğini söyledi. Bu süreç devam ederken benim şikayetlerimde bir azalma olmazken birde ağlama krizlerim eklendi. Psikiyatrist bana panik bozukluğu teşhisi koydu paxil denen ilacı verdi ilk olarak yarımla başlayıp 1 e çıkarttık daha sonra 2ye çıktı panik ataklarım yok denecek kadar azalınca ilacı 1e indirdi. 1 ila 1.5 sene içinde hiçbir atak geçirmedim, daha sonra sanki panik bozukluğum tekrardan hortladı (ilacı aksatmadan kullanmama rağmen). Bu arada düzenli olarak psikiyatristimdeki ilaç kontrolüne gittim fakat terapiye hiç gitmedim (halada gitmiş değilim). Geçen sene psikoloğa gitmeye başladım, psikoloğumla panik atak hakkında hiçbirşey konuşmazdık sadece atak geçirirsem nasıl olduğunu anlatırdım ve konu kapanır benim güncel hayatımla ilgili konuşurduk. Bu konuşmalar sırasında yine panik ataklarımda bir azalma oldu ve psikiyatristim ilacı bırakabileceğimi söyledi ve azaltarak bırakmaya çalıştım. Ama her bırakmaya çalışmamda beynimde sanki uyuşma gibi zonklamalar oluyordu, yer ayağımın altından kayıyormuş gibi geliyordu ve panik ataklarım bana geri döndüler. Şu anda ilacı günde 2 tane alıyorum ve ailemden çok fazla uzaklara gitme düşüncesi beni korkutuyor. Bazen dışardayken bir anda burda ölsem ne olur beni bulurlar mı annemler ne yapar diye düşünüyorum. Bu illetten nasıl kurtulacağımı bilmiyorum... Hayatım boyunca ilaç mı içmek zorunda kalıcam? Bana bir şekilde yardımcı olursanız çok sevinirim..
Merhaba, bazı ilaçları kullanmaya başlarken veya bırakmaya başlarken sıkıntılar artabilir. Ancak sizin doktorunuzun ilaç konusundaki önerilerini harfiyen yerine getirmeniz gerekli. >>>> Panik atak sorunu, seans gündeminde sadece panik atagı koyarak aşılacak bir sorun değildir. Günlük yaşamımızdaki olaylar karşısında bizim gösterdiğimiz tepkiler, düşünme biçimlerimiz, yorumlama biçimlerimiz duygularımızı da etkiler. >>> Size önerim, terapi seanslarına devam etmenizdir. Eger psikoterapistinizden memnun değilseniz, (özelden yazarsanız) İstanbul'da terapist önerebilirim. >>>> Ayrıca, ister klinik psikolog ister psikiyatrist olsun, psikoterapistinizi secerken psikoterapi egitimlerini ve yetkinliklerini sorgulama hakkına sahipsiniz. Ayrıca NLP, hipnoz gibi bilimselliği tartışmalı olan yönelimlerden uzak durmanızı öneririm.>>>> Psikolog ünvanına sahip olmamasına ragmen psikolog ünvanını kullananlar aramızda bile varken, psikoterapi konusunda eğitimi ve yetkinliği olmayıpta psikoterapi yapanlar muhakkak vardır.
Merhaba anlattığınız durum panik atagı göstermektir. tanınızda bu şekilde konulmuştur. ilaç tedavisi yanında psikoterapi panik atak rahatsızlığında çok güzel cevaplar vermektedir. panik arağınızın ilk başladığı zamanı düşünün nasıl bir yük taşıdınız ki vucudunuz panik atak şeklinde tepki verdi bunu keşfedereniz iç huzurunuzu bulmakta belki daha kolay olucaktır. Size faydalı olabilicek bir psikolog bulun. Sevgilerimle Psk Esra Bayraktar 0555 624 1777 [email protected]
Merhabalar, Bu konuda bilişsel davranışçı terapiyi öneriyorum. Sevgilerle,
psikiyatri uzmanı tarfından durumunuzun izlenmesinde ve tedavinin planlanmasında yarar var. kullandıgınız ilac, uzun sure alınmasında sakınca olmayan bir ilac. ilac dısında da psikoterapi dusunulebilir. doktorunuz bunlara karar verecektir.