Web sitemizde kullanıcı deneyimini artıran Çerezler (Cookie) kullanılmaktadır. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmektesiniz.
X

Soru:
03.03.2015
T2 hipertensiteleri

Hocam öncelikle iyi günler dilerim. 54 yaşında bir annem var. Annemde sürekli bir baş ağrısı ve halsizlik var. Bizde nöroloji doktoruna gittik ve MR çekildi. Mr Sonucun da aynen şunlar yazıyor.

Bulgular: Sağ sentrum semiovale seviyesinde juksakortikal yerleşimli fokal T2 hiperintens nodüler sinyal değişikliği izlenilmektedir. Ayrıca sağ lateral ventrikül frontal hornu komşuluğunda fokal T2 hiperintensitesi görülmektedir. Korpus kallozumunda perikallozal bölgede bazal ganglionlarda ve beyin sapında patolojik sinyal değişikliği saptanmamıştır.
Sonuç: Serebral ak maddede nonspesifik T2 hiperintensiteleri

Bu sonucu doktora gösterdim bir şey yok dedi. T2 hiperintensiteleri nedir? Açıklarsanız sevinirim.

Bu Soruya Doktor Cevabı Gönder
Bu Soruya Verilen Cevaplar ve Yorumlar
Yorumlar ve Deneyimler
Toplam 1 yorum yapıldı.

Yorum
SEVKAN GÜNEŞ

merhabalar ben 2 yıl başımda derin kırısıklarla gezıyorum sanırım sorunun adı cutis verticis gyrata yurt dısında yasıyorum bır defa doktora gozuktum sorun yok dedı ... tedavısı warmı lutfen en yakın zamanda donersenız sevınırım herhangı bır acılıyetı warmı

Cevap Yaz
Doktorlarımıza sorularınızı iletin...
DoktorumOnline.NET ile alanında uzman doktorlarımıza yaşadığınız sağlık problemi ile ilgili soru sorabilir, isterseniz de doktorlarımız ile muayene için iletişim kurabilirsiniz. DoktorumOnline.NET size sizin en uygun doktora, en hızlı şekilde ulaşmanızı sağlar.
iv>