Sayın hocalarım. 30 yaşındayım, doğum yaptım, bölgesel olarak göbek bölgemde yağlanma var, diyetisyene gittim, kan tahlillerim yapıldı, doktorum kilo sorunumun çok az olduğunu söylese de ben 6-7 kilo vermek istiyorum, diyet, spor, herşeye uyuyorum ancak şeker isteğim krize dönüyor, doktoruma söylüyorum, anlatamıyorum, ben ne yapacağım bu durumla? Yardımcı olun, sadece canım şeker, çikolata istemesin, az yemek, bol spor, herşeye varım, artık emzirme işim de yok.
merhabalar, öncelikler BKİ; 25,1 çıkmakta hafif toplu olarak değerlendirebiliriz BKİ değerinizi, yaşınıza göre ideal vücut ağırlığınız 72 kg denebilir ancak vücut kompozisyonunuz da önemlidir, diyetisyeninizin bu ağırlığı kaybetmeye yönelik beslenme programı uyguladığına eminim, tatlı krizleri yaşamanızın nedeni ara öğünleri atlamanız veya öğünlerde yanlış karbonhidratları seçmeniz olabilir, kabuklu meyveleri kabuklarıyla tüketmenizi, tam tahılları tercih etmenizi öneririm, ayrıca aşırı tatlı isteğinin sebeplerinden biri de insülin direnciniz olabilir, dahiliye uzmanıyla görüşerek detaylı tahlil yaptırmanızın faydası olacaktır, sevgiler
Şeker, tatlı krizlerini yaşamamak için 3 ana 3 ara öğünde beslenip, Glisemik indeksi düşük yiyecekleri içeren bir diyetle zayıflamanız gerekir.
Sayın Nilgün AYDIN cevabı ile birlikte aşağıdaki makalelerini de okumanızı önerdi.
Düşük Glisemik İndeksli Beslenmek
Günde en az 3 lt. kadar sıvı tüketmelidir. Ancak çay kahve gibi süt verimini azaltan içecekler yerine su,süt,meyve suyu,ıhlamur v.b. tercih etmelidir. Kızartmalar, mayonez, kaymak gibi aşırı yağlı yiyeceklerden,fazla unlu,şekerli gıdalardan ve abur cuburdan kaçınmalıdir. Günde 2 bardak süt ya da yoğurt, iki kibrit kutusu kadar peynir yemeğe devam etmeli, ancak az yağlı ürünler tercih etmelidir. Yemeklerinde az miktarda ve bitkisel sıvı yağları kullanmalıdır. Yeterli miktarda vitamin ve minerallerin sağlanması için her öğünde taze sebze ve meyve tüketmelidir. Şeker ihtiyacınızı kuru meyve ya da yaş meyvelerden karşılayınız.