Diyetle verilen kiloların diyetten sonra geri alınması pek çok kişi için büyük bir sorun teşkil etmektedir. Zaten bu yüzden sıklıkla moda diyetler çıkmakta. Peki nasıl verilen kilolar korunabilir?
Siz eğer vücuda az besin verirseniz oda bunu tedbir için saklar. Bu durum metabolizmayı yavaşlatır. Şu şekilde açıklayabiliriz;
Kıtlık diyetleri ile başta hızlı kilo verirsiniz. Örneğin daha diyete başladığınız ikinci haftada 5 kg. verdiniz ama bu gidişatın yavaşladığını fark ettiniz. Çünkü vücut kıtlık piskolojisine girdi. Yani vücut bir daha yemek yemeyeceksiniz gibi hissetmeye başladı. Bir süre sonra kilo vermenizde durdu. Çünkü vücut aslında o az besini hayatsal faaliyetlerini sürdürmek için yağa dönüştürerek depoladı. Kilo verememeye başladınız ve piskolojiniz bozuldu. Sonuçta diyeti bıraktınız ve tekrar yemeğe başladınız. Vücutta kıtlık psikolojisinde olduğu için sizin yediğiniz yemekleri fırsattan istifade diyerek yağ olarak depolamaya devam etti. Hareketsizlikle birlikte artık olduğunuzdan daha fazla kilolu hale geldiniz.
Diğer bir kilo alma yöntemi ise; spor yapıyorum, kalorilerimi yakıyorum diye düşündüğünüz o andır. Oysa ki zar zor yaktığınız o kalorileri yediğiniz bir dilim kekle 1 dakika içinde vücuda aldınız. Aslında kas kütlesinin artışı da kilo vermeyi kolaylaştırır. Ayrıca spor, vücudun şeker depolama kapasitesini artırmaya yardımcı olduğu için insülin direnci sorununu çözmeye de yardım eder.
Görüldüğü gibi kilo almanın temeli aslında bunlardır. Demek istediğim bir diyetisyene başvurun ki sağlıklı kilo verebilin. Sağlıklı beslenmeyi de bu sayede öğrenerek hayat tarzını yavaş yavaş değiştirin ve kilolarınızı fazlasıyla geri almayın..
)