- REZENE ÇAYI:
1 su bardağı suya, 1 çay kaşığı rezene tohumu eklenerek 5 dakika demlenir. Bu karışım gaz problemini gidererek şişkinliği hafifletir. Mide ve bağırsak kaslarını dinlendirir.
- SOMON:
Yüksek miktarda Omega-3 ve D vitamini içerir. Yetersiz D vitamini düzeyi; karın bölgesinde yağlanma ile bağlantılıdır. Bunun nedeni D vitamininin, obez (BKİ 30 ve üstü) insanlarda yeterli miktarda alınamaması veya yağ hücreleri içine hapsolmasıdır. (Kan değerlerinde D vitamini düşük ise). Somon, omega-3 ve D vitamini içeriğiyle karın yağlarına çifte vuruş yaparak etki gösterir.
- YUMURTA:
Güne 1 yumurta ile başlayın. Kahvaltıda yumurta yiyen insanların günün geri kalanında daha az yemek yediği gösterilmiştir. Yumurta, yüksek B12 vitamini içeriğiyle yağ hücrelerinin yakılmasına yardım eder. D vitamini ve kolin içeriğiyle yağ metabolizmasında rol oynarlar. Bu besinlerin çoğu yumurtanın sarısında bulunur. Healthy Study 2008 raporuna göre ‘’Günde 1 Yumurta Kalp İçin Güvenilirdir.’’
- ZEYTİNYAĞI:
Tekli doymamış yağ asidi içeriğiyle yağların depolanmasını ve yanmasıyla ilgili genler üzerine etkilidir. Doygunluk sağlamak, karın yağlarının birikimini azaltmak ve kan şekerinin düzenlenmesinde anahtar rol oynar.
- KEPEKLİ TAHILLAR:
Tam buğday ekmeği, kinoa ve yulafın içerdiği yüksek miktarda lif, insülini düşük seviyede tutarak yağ hücrelerimizin küçük kalmasını sağlamaktadır.
- MUZ:
Potasyum içeriğiyle doğal idrar söktürücüdür. Sodyum ve su salınımını tetikleyerek karın duvarının kabarmasını önler. Çözünür lif içerir. Su ile tüketildiği taktirde kabızlığı önler. Diğer potasyumu yüksek gıdalara örnek verecek olursak; Patates, domates, fındık, yeşil yapraklı sebzeler, kayısı...şeklinde sıralayabiliriz.
- YOĞURT:
İçerdiği yüksek miktarda kalsiyum karın yağlarını uyaran kortizol hormonunun üretimini yavaşlatır. Her gün 1 su bardağı yoğurt tüketilmelidir.
- SALATALIK:
Su atılımını sağlar. Kalorisi düşüktür. Eğer şişlik hissediyorsanız, salatalık bu konuda size yardımcı olacaktır. Özellikle karın ve gözaltı şişkinliğini azaltmaktadır.
- SU:
Günlük 8 su bardak su temel kuraldır. Fakat bu kişiler arası farklılık gösterir. Bireyin tüketmesi gereken su miktarı, kilosu ile orantılıdır. Kilo X 35 ml = Günlük Su Tüketimi olarak hesaplanmaktadır. Ortama olarak Bayanların 10-12 Su Bardağı (250ml), Erkeklerin ise 12-14 Su Bardağı (250 ml) suyu içmeleri kabızlığı engelleyerek, yağ depolanmasını önler. Gazlı sular ise şişkinlik yapar. Diğer bir parametre ise idrar rengidir. İdrarınız açık sarı olmalıdır.
Şişkinliği azaltmak için en iyi ödem atan Aromalı Su Tarifi = 1 litre su+1 adet limon (4’e bölünmüş)+salatalık (dilimlenmiş)+taze naneden oluşur. Geceden Bekletilir. Gün boyu içilir.